FOTO plan Klaasje Zevenster

Terwijl de coalitie van VVD, D66 en PvdA zegt voornamelijk middeldure huur- en koopwoningen te willen bouwen, worden op dit moment alleen peperdure huizen gebouwd. Bij Klaasje Zevenster in Bankras verrijzen appartementen waarvan de goedkoopste vier en de duurste 8,5 ton kost. In Bovenkerk liggen er bouwplannen voor vier ton per woning, weet Actief voor Amstelveen (AVA) te melden. En intussen waren  er vierduizend gegadigden voor een driekamerflat van € 600 per maand (huur) aan Jupiter.

AVA klaagt dat in elk geval in Bovenkerk van de beloofde huur- en koopwoningen voor middeninkomens niet terecht komt. De lokale partij wijst er op dat de gemeenteraad al in september 2016 een motie aannam die B&W opriep te streven naar de bouw van woningen in het middeldure huur- en koop segment. De locatie in Bovenkerk is daar volgens AVA geschikt voor.

“Al sinds 2008 wordt er gekeken naar woningbouw aan de Bovenkerkerweg. Er werd destijds gesproken over grote appartementencomplexen ten behoeve van sociale huur. De reden om hiervan af te wijken, is volgens het college de lastig te ontwikkelen locatie o.a. wegens de eigendomsrechten van Eigen Haard, Boemerang,  Carel’s Cafetaria en de nodige bedrijfsverplaatsingen. Maar dat was al jaren bekend”, zegt AVA.

Vier ton

Volgens de partij weten B&W al sinds december vorig jaar dat er plannen liggen voor deze koopwoningen met een prijs vanaf 400.000 euro (vrij op naam). “En dat terwijl de roep om meer middeldure woningen toen al in alle hevigheid was losgebarsten.”

AVA zegt zich totaal niet in de door B&W gepresenteerde constructie te kunnen vinden en kondigt aan er in de komende vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) tegen te zullen ageren. “Bij alle plannen die tot nu toe werden gepresenteerd en gerealiseerd, hebben wij het woord “Middeldure woningen” nog nooit gehoord”, zegt de partij.

 

5 REACTIES

 1. Dit is gewoon maatschappelijke discriminatie . Men maakt door deze poen politiek gewoon de weg vrij voor voor extremistische standpunten, zowel ter linker als ter rechterzijde en waar zijn de andere partijen die meer goedkopere woningen hebben beloofd. Ik denk aan GL , SP , OCA, PvdA , CU. Wordt het niet eens tijd dat deze partijen op dit vlak samen gaan optrekken of hebben ze enkel oog voor hun eigen kleinzielige partijpolitieke belangetjes?

 2. De hemelschreiende schijnheiligheid van de gemeente om zich nu weer te verschuilen achter ingewikkelde eigendomsrechten om maar weer geen starters/soc huurwoningen te bouwen begint nu huisjesmelkersvormen aan te nemen. Om van het kiezersbedrog van de PvdA maar te zwijgen.

  • Dat zou kunnen, maar hoeveel woningen kon men hier in de goedkope sector realiseren? Ik weet wel dat in dat stuk in Bovenkerk het een aardig aantal kunnen zijn. Ik hoop dat AVA zich hier in vastbijt en dat zij meerdere partijen mee krijgt en dat het geen loze verkiezingsbeloften blijven. Ik weet wel dat onder het vorige college enkel dure woningen , villa’s zijn gebouwd met als dieptepunt die 13 villa’s aan de Lindenlaan , waar men met grootste gemak 40 huizen kon bouwen en een veelvoud aan goedkopere appartementen.
   Ook was dat stuk grond in Bovenkerk voor een groot deel in eigendom van Eigen Haard en doorverkocht aan een particuliere maatschappij en dus vrijgegeven voor speculatie.

 3. Frank: Als ik het goed heb 35 (zonder inbreiding maar wel de hoogte in)
  Gaat hier om een principe als politieke partij die bovendien nieuw is.
  Als je op 21 maart gekozen wordt op basis van dat je woningbouw voor middeninkomens wil realiseren, doorstroming wil bevorderen bij sociale woningbouw en tegen inbreiding bent, en dan na verkiezingen enkele weken later voor dure villa’s en inbreiding stemt, dat is op zijn minst merkwaardig oude politiek…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.