Werken van de Amstelveense kunstenares Yvon Hajunga zijn te zien in tuincentrum Life & Garden aan de Handweg 121. De naam van haar expositie ‘Schilderijen van Amstelveen’ dekt haar tentoongestelde werken. Zij schilderde onder meer het Stationshuis in het Oude Dorp, De Poel, het Broersepark en molen De Jonge Dikkert.

Haar olieverf schilderij ‘Ode aan Vincent’ geeft volgens haar de sfeer weer van Van Gogh’s – Het gele huis. Het is dan ook net zo groot 72×92 centimeter.

Yvon Hajunga illustreerde boeken, maar maakte vooral vrij werk. In zowel Egypte als Nederland exposeerde zij geregeld. Op haar site presenteert zij te koop aangeboden werken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Yvon Hajunga via haar e-mailadres egypte251@hotmail.com.

Late roeping

Zij werd geboren in het centrum van Amsterdam en had naar haar zeggen weinig met kunst, maar intussen tekende zij wel.

“Op mijn 33ste – na opleidingen, werk en kinderen – besloot ik  mijzelf op te leiden tot kunstschilder. Ik deed dat bij academies en bij kunstenaars in hun atelier. De abstracte kunst fascineerde mij. Perceptie is waarneming in de breedste zin van het woord,” zegt ze. “De vijf mogelijkheden van de zintuigen van een mens: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Ik experimenteerde of ik  kon schilderen buiten het denken om. Wat was de invloed van de geest op de beweging van de hand en het penseel?”

In 1989 besloot zij met de hulp van haar laatste leermeester, een Egyptenaar,  drie keer in Cairo te exposeren. Zij won een prijs en Egypte had haar hart gestolen. “De cultuur maakte zo’n diepe indruk op me dat ik alleen nog maar impressies kon schilderen. De wereld van de impressionisten is boeiend. Maar in Nederland ontwikkelde ik een stijl met een duidelijk eigen signatuur. Ik schilder mijn omgeving in oud Amstelveen.”

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Leuke en goede schilderijen met vaak een vette knipoog naar oudere kunstenaars, maar wel orgineel gedaan en ik moet zeggen tegen redelijke prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.