Aanleiding daarvoor was berichtgeving in landelijke en lokale media, gebaseerd op een tv-uitzending van het programma Monitor. Zwart zegt geschrokken te zijn van de publicaties. De school aan de Amsterdamseweg 380 zelf, die zich rekent tot het ‘democratisch’ onderwijs, geeft wel toe dat een onderwijzer een Avater cursus volgde. Welke cursus dat was blijft onduidelijk. De hoogste,die tot zogenoemde ‘wizards’ opleidt, kost € 13.000. Maar dan heeft mem er voor lagere bedragen al de nodige achter de rug. Het is een geldverslindende structuur, die veel weg heeft van de zich kerk noemende commerciële Scientologie organisatie.

Sekte

Van Avatar wordt gezegd dat zij haar ‘sekte-achtige’ gedachtegoed wil verspreiden op scholen en er zijn overeenkomsten tussen Avatar en de Scientology Kerk, meldt de VVD.

De partij wil van demissionair wethouder Maaike Veeningen weten wat zij tot nu toe gedaan heeft om de situatie op deze school te onderzoeken, wat haar bevindingen zijn en hoeveel Amstelveense kinderen het betreft. Een particuliere school valt wel onder de onderwijsinspectie, maar heeft geen directe lijn naar de gemeente.

Ambtenaren

“De VVD is van mening dat iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Daar heeft de overheid niets mee te maken. Wij zijn als gemeente wel verantwoordelijk voor een goede en veilige leeromgeving voor de kinderen. Vandaar de vragen aan de Wethouder”, zegt Zwart. Hij wil ook weten of ambtenaren van de gemeente cursussen bij Avater hebben gevolgd en of die door de gemeente zijn betaald. In NRC gemeld dat verschillende gemeentesecretarissen het gedachtegoed van Avatar verspreiden. Een andere vraag van de VVD is hoe de gemeente met dergelijke verzoeken omgaat, nu en in de toekomst.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.