In het Amstelveens Nieuwsblad las ik dat de heer Cloté in Middenhoven een zonnebloem van vier meter in zijn tuin had. Dat is van het Amstelveens Weekblad overgenomen, dacht ik, mij herinnerend dat ik ooit de in Amstelveen wonende directeur van het toen pas geopende Van Gogh Museum naar huis bracht.

Dat was na de allereerste zonnebloemenwedstrijd in de zestiger jaren. De relatie van de schilder Van Gogh mag als bekend worden verondersteld en het leek een collega van mij leuk daarvan gebruik te maken voor de bekendmaking en uitreiking van de prijs der hoogste zonnebloem.

Amstelland Pers

Lang moest je op het Amstelveens Weekblad een abonnement hebben, ook nog in de tijd van minstens 75 jaar later begonnen gratis Nieuwsblad. Het AW was ooit gesticht door de lokale ondernemer Jacques Wilhelmus, wiens zoon Nees de tent later overnam en ook kranten begon in o.a. Buitenveldert, Aalsmeer en de Bijlmermeer en de naam van de uitgeverij veranderde – met toestemming van zijn vader – in Amstelland Pers. Onder de inmiddels veranderde naam Weekmedia kwam de krant eerst bij de Perscombinatie terecht en daarna bij tig andere eigenaren. Uiteindelijk bij de Telegraaf, die ook het Amstelveens Nieuwsblad uitgaf. Twee kranten in één gebied werd ook die uitgever teveel, zodat het AW werd opgeheven. Maar de zonnebloemen bleven in Medialand…

5 REACTIES

  1. De volstrekte bagger die Amstellandpers onder het mom van nieuws uitbrengt is toch beschamend. Voor zover er nog iets in staat is het 1 op 1 overgenomen van wat clubblaadjes en van de raad van 11 aan communicatiemedewerkers van de gemeente.
    Wat overblijft (90%) is reclame.

  2. @ JB. Een heleboel woorden, maar wat wilt u daar nu eigenlijk mee zeggen? Wat is het punt dat u hier wilt maken? Of gaat het hier alleen om een soort bezigheidstherapie uwerzijds?

  3. “De stijve zonnebloem of stijve aardpeer is een overblijvende plant, die tot de composietenfamilie behoort. Het is een hybride van Helianthus pauciflorus Nutt. met Helianthus tuberosus L.. De soort komt van nature voor in Noord-Amerika en is van daaruit ingeburgerd in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.”
    (Wikipedia)

    Deze haalt de 4 meter niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.