Zeven kunstenaars van Ruigoord exposeren in DeNieuweGalerie, de door de Vereniging Amstellandse Kunstenaars (VAK) geïnitieerde galerie in het winkelcentrum Stadshart. De galerie is gevestigd in winkel 109 (entree 8) van het winkelcentrum.

Op de vrijdagmiddag geopende tentoonstelling is dus werk te zien uit de ‘culturele vrijhaven’ Ruigoord.

Kunstenaars

Dat is bijzonder, want doorgaans worden schilderijen en beeldhouwwerken van  kunstenaars uit Amstelland getoond. De Ruigoord-kunstenaars zijn: Elsje Stroetinga, Anita Janssen, Alain Eskinasi, Hans Gritter, Rob van Tour, Martijn Steinz en Henk Witte Aap. Zij maakten van Ruigoord, toen de gemeente dat op wilde ruimen, een kunstenaarsdorp in Amsterdam.

Elsje Stroetinga toont schilderijen in abstracte vormen van haar thema huis, Anita Janssen de fotografie van Ruigoord. Alain Eskinasi laat magisch-realistische schilderijen zien en Hans Gritter aquarellen en tekeningen van dansers en muzikanten. Rob van Tour kwam met op de natuur geïnspireerde schilderijen en tekeningen en Martijn Steinz met gebeeldhouwde stenen beelden van dieren. Henk Witte Aap tenslotte maakte houten beelden, geïnspireerd op Kokopelli samen met de abstract-landschappelijke schilderijen van Han Sinke. De tentoonstelling is te bezichtigen op vrijdag 25 oktober en de zaterdagen 19 en 26 oktober van 11 tot 18 uur, alsmede de zondagen 20 en 27 oktober van 12 tot 18 uur.

Afbeelding: Hans Gritter – Senegalese Cora speler en zanger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.