Clubs die subsidie voor een sportevenement aanvragen, krijgen daarvoor een maand meer de tijd. Wie in de eerste helft van een jaar zoiets wil houden, krijgt tot 1 november van het vorige jaar de tijd. Dat was voorheen 1 oktober.  Aanvragen voor de tweede helft van het jaar kunnen worden ingediend tot 1 mei, in plaats van 1 april.

De subsidie is aan te vragen door Amstelveense (sport)verenigingen die zijn aangesloten bij een sportbond onder  de koepel van NOC*NSF. Het sportevenement moet in hoofdzaak gericht zijn op Amstelveen en bijdragen aan het verbeteren van de lokale sportbeoefening en –beleving. Ook moet het goed toegankelijk zijn voor de Amstelveners en iets toevoegen aan het huidige sportaanbod en de stad.

Deadlines

Rob Ellermeijer

Volgens sportwethouder Rob Ellermeijer geven sportevenementen de stad een extra dimensie. “Met de nieuwe subsidieregels geven we de organisatoren meer tijd om een goede aanvraag in te dienen. Daar staat wel tegenover dat we strakker de deadlines zullen handhaven. Zo krijgen we  een  duidelijk inzicht in de totale aanvragen en kunnen we een integrale afweging maken.”

Bij de toekenning van subsidie voor een sportevenement zal de gemeente er ook op toezien dat de organisatie er alles aan doet om het evenement rookvrij te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.