Op 15 november (20.00 uur, zaal open om 19.30 uur) geeft het Pauluskoor weer in de St Urbanuskerk in Bovenkerk een concert. Op het programma staan drie koorwerken, die worden begeleid door Philharmonica Amsterdam. Het concert staat onder leiding van Marcel Joosen.

Solisten zijn Charlotte Houberg (sopraan), Merel van Schie (alt), Jeroen de Vaal (tenor) en Frans Fiselier (bas).

Schubert en Mendelsohn

Voor de pauze voert het koor eerst het Magnificat van Schubert, waarschijnlijk gecomponeerd als onderdeel van het avondgebed, de vespers, in de Romeinse liturgie. En daarna klinkt Psalm 42 van Mendelssohn, één van de 18 oudtestamentische psalmen die door deze componist op muziek gezet zijn. Deze psalm berust op de beeldspraak van het dorstige hert en het verlangen naar de aanwezigheid van God.

Mozart

Na de pauze zingt het koor het Requiem van Mozart, een van de meest geliefde werken van deze componist. Onvoltooid gebleven en deels op zijn eigen sterfbed geschreven, met onder andere het prachtige Lacrimosa, waarvan  Mozart zelf maar acht maten schreef en het werk door leerling Sussmayer afgemaakt werd. Kaarten: € 32,50. Die zijn verkrijgbaar via www.pauluskoor.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.