‘In Europa’ is dit jaar het thema van de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 September. De Urbanuskerk in Bovenkerk is dan te bezichtigen op zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur en zondag 9 september van 12.00 tot 16.00 uur. Net als de gelijnamige kerk in Nes aan de Amstel trouwens. De torens van beide kunnen ook worden beklommen.

In Bovenkerk (foto interieur: amstelveenweb.com) kan dat tot achter de klokken, maar bij hoogtevrees ook stoppen bij het torenmuseum en daar blijven en rondkijken. In de kerk zijn er rondleidingen door onze Cuypers kenner Cor Schrama. En Cor de Horde is bij de fraaie expositie “Processie”. De Horde kan meer uitleg geven over de vergane traditie. Wachten op iemand die de toren beklimt, kan in de kleine koffiehoek (koffie of thee € 1). Verder is het nieuwe boek over de kerk te koop voor € 17,50 en zijn de nieuwste ansichtkaarten van de kerk verkrijgbaar voor € 4.

Voor ouderen is er een lijst met namen van de Maria congregatie. Ook ligt er een flyer met de eerstkomende concerten. Kijk voor de meest recente informatie op de website www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl of facebook

Kaarten ook via secretariaat te reserveren: vriendbov.urbanus@gmail.com

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.