Dinsdag 24 september (19.30 uur) is in Cinema Amstelveen de tweede avond van de cursus Filmmuziek over het werk van iconische filmcomponisten. Alle cursusavonden zijn op dinsdag.

De bios besteedt nog aandacht aan drie toonaangevende filmcomponisten, namelijk Hans Zimmer (foto, 24 september), Alexandre Desplat (1 okober) en Ennio Morricone (8 oktober). Ā Filmwetenschapper Rudi de Boer begeleidt de avonden.

Hans Zimmer

Zimmer is een van de invloedrijkste filmcomponisten van onze tijd. Hij leverde baanbrekend werk voor films als Interstellar, The Lion King en The Gladiator. Zijn benadering van filmmuziek die elektronische muziek met traditionele orkestrale klanken combineert heeft hem tot een pionier in het genre gemaakt.

Alexandre Desplat


Betoverend is volgens Cinema Amstelveen de wereld van Alexandre Desplat, een van de veelzijdigste componisten in de hedendaagse filmindustrie. Met een indrukwekkend oeuvre zoals The Grand Budapest Hotel, The King’s Speech en The Imitation Game. Desplat heeft het unieke vermogen om subtiele nuances te vangen met zijn muziek.

Ennio Morricone

Ennio Morricone is volgens Cinema Amstelveen een meesterlijke componist wiens revolutionaire filmscores de essentie van filmgeluid hebben gevormd. Met meer dan 500 scores heeft Morricone’s werk zoals Once Upon a Time in the West, The Untouchables en Novecento hem een onuitwisbare plek in de geschiedenis van de filmmuziek gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.