In een speciaal versierde (met o.a. sporttoestellen) ruimte van het raadhuis werden donderdag de Amstelveense deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen gehuldigd door het gemeentebestuur. Na huldigingen  door de Koning en de Provincie was dit wel de climax waarop alle sporters wachtten, grapte burgemeester Tjapko Poppens.

“Wij hebben gekozen voor een korte speech”, zei hij verder, verwijzend naar de huldiging der provincie die 2,5 uur had geduurd.

Uitblinkers

De gemeente Amstelveen is trots op deze sporters, die niet alleen uitblinken in hun prestaties, maar ook als inspiratiebron dienen voor de jeugd van Amstelveen. Overigens was maar de helft aanwezig van de acht Amstelveense sporters persoonlijk aanwezig op het raadhuis voor de huldiging. Dat waren paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, roeister Tinka Offereins, badmintonspeler Robin Tabeling en topzwemster Kira Toussaint. Maar de niet aanwezigen werden wel genoemd in de speech van de burgemeester. Dus hockey-international Felice Albers, speerwerpster Noëlle Roorda, atlete Isabel van den Berg en paralympisch wielrenner Patrick Bos. De sporters zetten volgens hem  Amstelveen op de kaart met hun indrukwekkende prestaties, en sommigen keerden zelfs huiswaarts met medailles, wat toch een extra tintje geeft aan hun deelname.

Ambassadeurs

Kira Toussaint en Daniel Abraham Gebru, beiden sportambassadeurs van Amstelveen, vervullen een belangrijke rol in de lokale sportgemeenschap. Als onderdeel van de Club van Sportambassadeurs (CSA) voorzien zij de gemeente van gevraagd en ongevraagd advies over sportbeleid en -ontwikkeling. De focus ligt hierbij op breedtesport voor alle leeftijden en het leggen van verbindingen tussen sport en andere sectoren zoals onderwijs, cultuur en bedrijfsleven. Daniel Gebru werd begin dit jaar uitgeroepen tot Amstelveense Sporter van het Jaar 2023 tijdens het Amstelveen Sportgala.

Felice Albers en Isabel van den Berg zijn beiden aangesloten geweest bij het sporttalentenprogramma van AmstelveenSport, dat veelbelovende jonge sporters ondersteunt op weg naar de top. Van den Berg maakte deel uit van het 4×100 meter estafetteteam tijdens de Olympische Spelen en Albers van het Nederlandse vrouwenhockeyteam.

Foto (van Jaap Maars) v.l.n.r.: Heleen van Ketwich Verschuur (AmstelveenSport), Daniel Abraham Gebru, Tinka Offereins, Burgemeester Tjapko Poppens, Kira Toussaint, wethouder Sport Herbert Raat en Robin Tabeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.