Negen Amstelveense culturele instellingen lanceren ‘Culture Kick Amstelveen’ samen met de gemeente. Die wordt van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober gehouden en bestaat uit een programma rondom het thema ‘Art Moves’. Er zijn voorstellingen, lezingen en workshops op verschillende locaties. Veel daarvan is gratis.

De negen zijn: Museum Cobra, Museum JAN, Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen, Theater De Landing, P60, Platform C, Amstelveens Poppentheater en Bibliotheek Amstelland. Zij bieden een meerdaags, laagdrempelig aanbod, naar zij zeggen voor een breed publiek en zetten allemaal hun deuren open.

In beweging

Het is hun overtuiging dat cultuur mensen raakt en in beweging brengt. Op het snijvlak tussen cultuur en sport valt van alles te beleven, menen zij. Daarom behoort zowel een breakdance battle als een workshop theatersport tot het programma, plus een pubquiz en zwierend schilderen. Het volledige programma is te vinden op culturekickamstelveen.nl.

60 jaar Amstelveen

‘Culture Kick Amstelveen’ is één van de evenementen, die georganiseerd worden om te vieren dat de naam Amstelveen zestig jaar voor de gemeente bestaat. Die heeft dan ook een financiële bijdrage geleverd aan het cultuurfestijn. Cultuur- en sportwethouder Herbert Raat zegt blij te zijn met de samenwerking, al betreurt hij het dat nog niet iedere Amstelvener de weg weet naar het museum, theater of bibliotheek. ‘Culture Kick Amstelveen’ is daar volgens hem (een deel van) het antwoord op.

Tijden en tickets

Op www.culturekickamstelveen.nl staat een blokkenschema met de volledige programmering en links naar de websites van de culturele instellingen om zich aan te melden. Blijf op de hoogte van Culture Kick Amstelveen via instagram.com/culturekickamstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.