Hulde vooral voor de kinderen, maar ook voor de muziekkorpsen en alle anderen die wachtten zaterdag in de stromende regen op Sinterklaas. Die was, zoals inmiddels gebruikelijk, veel te laat op het Stadsplein en Ernst Jan Wilhelmis, verkleed als Zwarte Piet, moest daar als spraakwaterval de langs de hekken opgestelde kinderen voortdurend beloven dat de Sint er aan kwam.

Wilhelmis werkt voor 1 Amstelveen en die lokale tv-zender had nu eenmaal het primaire recht geclaimd, samen met organisatoren van de intocht, het medium te zijn dat die versloeg.

Paraplu

Sportschool Buenting presenteerde op het plein diverse dansgroepen, van kinderen tot tieners en volwassenen. Intussen bleef de stoet maar weg. De bisschop zelf had op zijn schimmel trouwens ook een paraplu, om het enigszins daaronder droog te houden. Burgemeester Trapko Poppens liep samen met de kinderburgemeester Milanka langs de hekken met rijen kinderen daarachter. Er waren vooral veel paraplu’s.

Wat zich daarna op het (overdekte) podium afspeelde was eigenlijk een korte aangelegenheid. De burgemeester zei dat hij de nacht daarvoor van spanning niet geslapen had en de kinderburgemeester stelde drie v ragen aan de Sint, onder meer was hij in Spanje deed, waarop de bisschop antwoorde: ‘Hetzelfde als andere mensen. Ik geniet van het mooie weer.’  Wat in de Hollandse regen wel weer te begrijpen was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.