In de bibliotheek in Westwijk aan het Westwijkplein wordt nu op vrijdagen van vier uur tot half vijf ’s middags voorgelezen in het Engels. “Met verhalen in drie verschillende talen – Turks, Engels en Nederlands – kunnen kinderen uit de wijk genieten van een veelzijdig voorleesaanbod”, zegt de bieb.

De toevoeging van de Engelse voorleessessies is onderdeel van het succesvolle World of Books-initiatief van de Bibliotheek Amstelland.

Kinderboeken

World of Books is een boekenkast in de Bibliotheek van Amstelveen met kinderboeken van over de hele wereld. Geschreven in het Turks, Portugees, Japans, Armeens en vele andere talen. Dit project brengt de diversiteit van Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer tot leven met een speciale collectie kinderboeken. Het stimuleert ouders om voor te lezen in hun eigen moedertaal, omdat een sterke basis in de moedertaal bijdraagt aan het leren van andere talen.

Internationaal

De World of Books-collectie wordt mede mogelijk gemaakt door de internationale gemeenschap en de enthousiaste voorleesgroepen, die regelmatig voorleessessies en creatieve activiteiten organiseren. De boekenkast – vol kinderboeken uit de hele wereld – groeit gestaag, mede dankzij bijdragen van bezoekers die boeken achterlaten, net als in een minibieb.

Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland en bedenker van World of Books: “Amstelveen is heel internationaal, en dat inspireerde ons om World of Books op te zetten. We hadden nooit durven dromen dat het zó’n groot succes zou worden! Het is geweldig om te zien hoe de voorleesgroepen niet alleen lezen, maar ook verbinding creëren tussen kinderen, ouders en de gemeenschap.” Voor meer informatie over World of Books, bezoek de website van de Bibliotheek Amstelland.

De Bibliotheek Amstelland is het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. De Bibliotheek is zeven dagen per week open, heeft vier vestigingen in drie gemeenten, ontvangt zo’n 700.000 bezoekers per jaar, heeft ruim 36.000 leden, een uitgebreid lesprogramma en een omvangrijke programmering van sociale en culturele activiteiten. debibliotheekamstelland.nl

3 REACTIES

  1. De bibliotheek moet meer de wijken in . Wat heb je aan een prachtige bibliotheek in het Stadshart. Voor de jeugd en de romans kun je best toe met een roulerende collectie en hoef je niet alle dagen van de week open te zijn.

  2. Het moet niet gekker worden. Zouden ze in bibliotheken in Turkije en in bibliotheken in het Verenigd Koninkrijk ook verhalen in het Nederlands voorlezen?

    • U zou zich misschien eens moeten verdiepen waarom dit gebeurt, maar daar bent u waarschijnlijk te dom voor. Als oud onderwijzer kan ik u vertellen dat hoe beter de moedertaal is ontwikkeld hoe beter de tweede taal zich zal ontwikkelen. Uit de vakliteratuur was dit al jaren bekend en ik heb het zelf in de praktijk kunnen waarnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.