Op  zondag 29 november wordt weer een zondagmiddagconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a geven. Op het orgel speelt dan om 16.30 uur de organist van de kerk Henk Trommel.

Wegens de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers. Vooraf aanmelden kan via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk. In verband met registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt men gevraagd ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10 per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 Schijnwerper

Het concert heeft als titel In de schijnwerper: Dieterich Buxtehude. Een concert dus met een verhaal over de barokke componist Buxtehude, die ruim driehonderd jaar geleden in heel Europa bekend en beroemd was. Henk Trommel heeft zich in de Lübeckse organist en musicus verdiept en beheerst een groot aantal van diens magnifieke orgelwerken. Verteld wordt over Buxtehudes leven, de inspiratie die hij met zijn improvisatorische ‘stylus phantasticus’ de jonge Bach bood en de muzikale cultuur waarmee hanzestad Lübeck zich via hem profileerde. Maar vooral maakt het publiek kennis met zijn orgelmuziek: toccata’s, preludes en fuga’s, de prachtige passacaglia en enkele koraalbewerkingen.

Cantor

Henk Trommel is sinds tien jaar de cantor-organist van de Kruiskerk. Hij voelt zich er zeer thuis en weet als geen ander hoe je het prachtige Flentrop-orgel in de ‘kathedrale’ akoestiek van de kerk  volop tot zijn recht kunt laten komen. Een ‘must’ voor orgelliefhebbers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.