Zoals elk jaar houdt Bakkerij Renzema aan de Van der Hooplaan weer een gedichtenwedstrijd over speculaas. Die wordt georganiseerd door bakker Bob Green (rechts op foto). Overigens met reclamebedoelingen. Het winnende gedicht wordt zaterdag 28 november inde winkel voorgedragen door stadsdichter Matthijs den Hollander (foto links).

“Ik wil mensen in mijn winkel meer betrekken bij het eerlijke ambacht van broodbakker”, zegt Green. De speculaasgedichten kunnen uiterlijk maandag 23 november worden ingeleverd in de winkel. Hij zegt niet alleen te willen verkopen, maar ook ‘warmte’ achter zijn toonbank te willen brengen. “Nu is bij uitstek de tijd om die wat meer te geven, bijvoorbeeld met gedichten.”

Poëtisch

Volgens Den Hollander heeft speculaas iets poëtisch. “Bob vertelde me dat er wel vijf verschillende soorten kaneel in het speculaas gaan. Dat alleen al is toch een mooi gegeven, dat eeuwenoud kruid kaneel van ver overzee.” Hij  kent de bakker als vrijwilliger van de Voedselbank Amstelveen, omdat hij dan geregeld brood in de winkel komt halen.

Wie mee wil doen aan de wedstrijd moet een gedicht (minimaal 5 regels) dus uiterlijk maandag 23 november op een A4-tje inleveren in een van Renzema’s winkels, onder vermelding van naam en telefoonnummer. Digitaal kan dat ook via Facebook Messenger van Bakkerij Renzema. De winnaar van het speculaaspakket wordt zaterdag 28 november bekendgemaakt via de social media.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.