De pers werd nadrukkelijk geweerd door ambtenaren bij de ‘aftrap’ van het politieke jaar, deze keer in de schouwburg. Een ingehuurde fotograaf, oud-collega van de betreffende verslaggever van amstelveenblog.nl werd, in de schouwburg naar boven geroepen, maar de journalist mocht niet mee. Burgemeester Tjapko Poppens sprak de gemeenteraad toe. Hij wenste de raadsleden veel gezondheid, geluk en de politieke zittingsperiode, die over twee jaar afloopt, nog even vol te houden.

De politici hingen als klef zooitje rond de bar, de politieke verschillen zoveel mogelijk negerend.

Elite

Geen der raadsleden begreep naar zij zeiden iets van de weigering. Het politieke jaar wordt kennelijk altijd officieel geopend. Daar mag de pers nooit bij zijn. Drie dingen werden zaterdag duidelijk: 1) dat niet politici, maar ambtenaren de stad regeren, 2) de pers hooguit als gemeentelijk reclamemiddel geldt en 3) dat er veel achter de schermen gebeurt, met instemming kennelijk van de politieke elite.

7 REACTIES

  1. Niet zo zeuren. U bent het zelf die keer op keer reclame maakt voor de VVD, haar grote roerganger en tevens uw favoriete liberale wethouder.

    • De spijker op de kop, Frank. Carrière, hypotheekje en elektrische auto. Zo lang je de Westwijk-elite dat belooft kunnen ze daarna uitspoken wat zij willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.