Voor komende zomer heeft de Stichting Amstelveense Kunstbelangen (SAKB) een programma samengesteld van workshops en open ateliers in heer gebouw aan de Ouderkerkerlaan.

Er wordt gestreefd naar anderhalve meter afstand, maar waar dit moeilijk is, worden verrijdbare spatschermen tussen de deelnemers geplaatst. Handgel en aanvullende regels zorgen ervoor dat men veilig in een groepje creatief bezig kan zijn. Workshops zij er in juli en augustus.

Open ateliers

Tijdens een open atelier wordt er geen les gegeven, maar werkt de bezoeker voor zichzelf, waarbij hij of zij wel de leid(ste)er om advies kan vragen en met de andere deelnemers elkaars werk bespreken. Er zijn open ateliers beeldhouwen, model- en portrettekenen, bloemen en planten schilderen en grafisch werk. Kijk op www.sakb.nl voor de dagen en tijden.

 

 

Drie docenten geven in juli en augustus workshops. Britt van Dam laat deelnemers kennis maken met zijdeschilderen. Eerst oefenen op een proeflapje, en dan op een andere lap werken aan een eindproduct. Zij geeft twee verschillende soorten workshops: voor kinderen, waar het eindproduct een knuffelkussentje is, en voor volwassenen, die aan een T-shirt werken.

Picknick

Edgar Jansen neemt zijn deelnemers mee naar buiten. Op 18 juli kan men een impressionistische picknick schilderen in een park, compleet met model. Op 26 juli neemt hij cursisten mee naar een mooie plek in het centrum van Amsterdam om een stadsgezicht te tekenen of te schilderen. In zijn workshops in augustus gaat het om bomen tekenen of schilderen.

Bij Piet Reekers kan begin augustus terecht om wolken te tekenen of schilderen en, in een andere workshop, om een kubistisch schilderij te maken van een dorp in een landschap. In drie andere workshops helpt hij deelnemers bij waar zij zelf op dat moment het liefste aan werken.

Waarschijnlijk wordt het aanbod aan workshops nog uitgebreid. Zie www.sakb.nl voor meer info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.