Plaats een douche aan de Noordelijke Poeloever, zodat degenen die in de Poel hebben gezwommen de schadelijke stoffen kunnen afspoelen. Die suggestie in van de raadsleden Fatumo Mahamed Farah en Simon Lutz van GroenLinks in schriftelijke vragen aan Burgemeester en wethouders.

De Poel bevat geen zwemwater, is hun redenering. Maar er is wel een strandje, met steiger, aan de noordelijke Poeloever gekomen, waarvoor vooral de VVD zich jarenlang heeft ingezet.

Zomer

Eerst kwam er, toen het met het zwemwater niet lukte, een zwembadje – dat bijna een miljoen kostte – in de Poel, dat inmiddels door nieuwe exploitanten van de erbij horende en uitgebreide horecavoorziening is afgedekt. Maar na het zwembadje kwam en ook een strandje, dat bij het warme weer ook zwemmers trekt, denkt GroenLinks. Meestal komen ze naar de noordelijke Poel-oever om daar bij het kleine strandje te zwemmen, legt raadslid Fatumo Mahamed Farah uit. Maar de waterkwaliteit van de Poel is niet altijd goed, vult Simon Lutz aan. Volgens hem is de gemeente nog steeds bezig dat water te verbeteren, maar dat gaat na vorige pogingen niet heel snel, zegt hij. “Dat betekent dat ook deze zomer mensen gaan zwemmen in verontreinigd water.’

Handhaving

De gemeente zou dat zwemmen kunnen verbieden, maar GroenLinks ziet dan problemen met de handhaving van dat verbod. De gemeente kan het zwemmen afraden, maar ook dat zal volgens de fractie niet werken, want naar haar mening komen er na één zwemmer méér. Vandaar de volgens GroenLinks realistische, haalbare en betaalbare oplossing. De gemeente zou volgens de fractie kunnen zorgen dat mensen na het zwemmen ook kunnen douchen met schoon water. Dat beperkt de blootstelling aan schadelijke stoffen, vindt zij. “Ik hoop dat het college dit ook zo ziet”, zegt Fatumo Mahamed Farah. Die oplossing is volgens haar vrij snel te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.