In aanwezigheid van vrienden, familie en VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors ging de hartenwens van Femke Riel uit Vleuten dinsdag in het Cobra Museum in vervulling. Met haar Stichting hetWerkvan, een relatie van HandicapN, zet zich al jaren in om kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking naar een markt zonder beperking te brengen. Dankzij een aanvraag van HandicapNL bij de VriendenLoterij zijn twintig werken van deze kunstenaars nu in het Cobra Museum tentoongesteld. Daarmee gaat de langgekoesterde wens van Riel in vervulling.

Irene Moors

Eerder op de dag werd Femke Riel door Linda Ostendorp van HandicapNL naar Amstelveen gelokt. Daar dook VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors met haar cameraploeg op om Femke met een bijzonder cadeau te verrassen: een schilderij van haar zwager Derk Wessels, een kunstenaar met het syndroom van Down en Riels grote inspiratiebron.

Zij werd vervolgens door Irene Moors meegenomen naar het Cobra Museum ejn daar verrast met een tentoonstelling van door kunstenaars met een verstandelijke beperking gemaakte kunstwerken. Deze bijzondere expositie is nog tot en met 25 november te zien in het museum. Uiteraard ontbreekt het werk van Derk niet. De verrassing werd compleet toen familie, vrienden én de kunstenaars zelf tevoorschijn kwamen.

 Kunsttour

Femke Riel is initiatiefnemer van Stichting hetWerkvan en samen met HandicapNL wordt jaarlijks de BuitenGewoon Kunst tour gehouden, waarbij kunstenaars met een verstandelijke beperking inspiratie opdoen en een podium krijgen voor hun werk. Voor HandicapNL is haar jarenlange inzet de reden om in samenwerking met het VriendenFonds van de VriendenLoterij haar te verrassen en zo haar droom te verwezenlijken.

“Wat gaaf dat deze mooie kunst tentoongesteld is in een regulier museum. Er zijn onwijs veel talentvolle kunstenaars met een verstandelijke beperking die dit podium enorm verdienen,” zegt ze.

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.