Ongeveer twee weken geleden, namelijk op 19 juni, liet burgemeester Tjapko Poppens per direct een pand aan de Benderslaan sluiten wegens illegale prostitutie. Op dinsdag 2 juli 2024 is besloten die sluiting te verlengen met nog eens vier weken.

Na een controle van een toezichthouder van de gemeente en de politie bleek dat een pand aan de Benderslaan werd gebruikt als illegale seksinrichting.

Overlast

Eigenaar Eigen Haard met de wil in augustus beginnen met renovatie van het complex waar het pand zich in bevindt. Volgens burgemeester Tjapko Poppens wilde de gemeente sluiting van de woning om overlast door illegale prostitutie in de buurt tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. “In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie. Daarom is het pand per direct gesloten. In dit geval voor in totaal zes weken,” zegt hij.

Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Wie signalen of een vermoeden van criminele of illegale activiteiten, kan dat melden bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 – 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.