Samen met wethouder Marijn van Ballogooijen woonden wethouder Floor Gordon dinsdag (4 juni) in de bibliotheek aan het Stadshart een Keti Koti Tafel bij. Opnieuw waren er geen media bij, maar men stuurde wel achteraf een persbericht en foto’s. Keti Koti is op 1 juli een Surinaamse feestdag om het Nederlandse slavernijverleden te gedenken.

Aan de maaltijd spraken de wethouders, die beiden discriminatie in hun portefeuille hebben, ook over slavernij.

Diversiteit

De Keti Koti Tafels worden in heel Nederland gehouden. Tijdens een rituele maaltijd, die voor het eerst in Amstelveen werd gehouden, waren er zo’n vijftig mensen. De organisatie was in handen van Bibliotheek Amstelland, de gemeente Amstelveen en Stichting Keti Koti Tafel. Al sluit de gemeente alle media nadrukkelijk uit toch wilde Van Ballegooijen kwijt dat er in Amstelveen ‘een grote diversiteit aan inwoners’ is. “De diversiteit in onze stad is een gegeven, hoe we met elkaar omgaan en elkaar weten te vinden heeft alles te maken met inclusie,” zei. En wethouder Gordon is het helemaal met hem eens. De bijeenkomst, waar dus media niet welkom waren, draagt volgens haar iets aan de verbinding bij.  “Door de tafelschikking en de rituelen komen gesprekken op gang die je niet zomaar met een onbekende zou vieren. Verbinding op basis van gelijkwaardigheid ligt aan de basis van een fijne samenleving.” Naar haar mening is dialoog het geheim van vertrouwen en ontstaat die verbinding.

5 REACTIES

  1. In Amstelveen een grote diversiteit! Ook veel mensen van Surinaams creoolse afkomst.😂 Ja er wonen er hier een paar , maar als ik een schoolklasje voorbij zie lopen zie ik hoogstens maar één of twee zwarte kinderen. De meeste Amstelveners denken ; Laten die lekker in de Bijlmer blijven.

    • Ja, je zorgt gewoon dat niemand het weet vooraf dan is het ook niet geheim en kan de gemeente haar eigen propaganda er over uit strooien. Hr. Janssen, vindt u zelf niet dat u slap zit te l.llen?

      Overigens ik vind het vreemd dat er zo veel organisaties zijn die zich op deze manier voor het karretje van de gemeente laten spannen. Subsidies??????😜🧐😜🧐🧐😜🧐

  2. De toon van Franks berichten wordt inderdaad steeds onaangenamer. Is hij soms het hulpje van Johan? Zou wel lachwekkend zijn: Johan het hulpje van de plaatselijke VVD, Frank Johans hulpje, waar houdt dit op?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.