Omdat van de subsidieregeling Energiebesparing voor bestaande woningen het plafond van € 290.000 voor dit jaar bereikt was, heeft de gemeente dat fonds meer dan verdubbeld. Er kom drie ton op tafel.

De subsidie helpt volgens de gemeente inwoners bij het verduurzamen van hun woning.

Succes

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zegt verheugd te zijn over wat zij ziet als ‘succes van de regeling’ en het daarom beschikbaar stellen van meer geld, opdat men gezamenlijk bijdraagt aan klimaatdoelen door ‘op CO2 te besparen’. De gemeente stimuleert inwoners te blijven verduurzamen “en daarmee energie en energiekosten te besparen,” laat Gordon weten.

Maatregelen

De vergoedingen voor de diverse manieren van isolatie (bijvoorbeeld van dak en vloer), warmtepompen etc. lopen nogal uiteen. Wel heeft men allerlei paperassen bij de subsidieaanvraag nodig, zoals facturen voor de uitgevoerde voorzieningen, waarbij kosten die in aanmerking komen voor subsidie duidelijk vermeld en gearceerd zijn, betaalbewijzen, foto’s van de aangebrachte voorzieningen, aanvullend bewijs bij isolatiemaatregelen: de isolatiewaarden inclusief de U/R-waarde en de netto oppervlakte in m² die geïsoleerd wordt. Gebruikt men natuurlijk isolatiemateriaal dan verhoogt de gemeente de subsidie met tien procent. Bij installatie van een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd. Als gelijktijdig met de buren dakisolatie wordt geregeld kan de subsidie met vijf procent worden verhoogd, mits die buren het gelijktijdig aanvragen. Eigenaren van een monumentale woning of een woning met beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor een extra subsidie van € 1.000.

Stapelen

Overigens is de gemeentelijke subsidie een aanvulling op die van het Rijk voor verduurzaming. Met kan die dus ‘stapelen’. Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers moeten de subsidieaanvraag binnen dertien weken na de uitvoering van de werkzaamheden indienen. De volledige regeling en voorwaarden voor 2024 zijn te vinden op amstelveen.nl/duurzaam onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.