Wegens de voorspelde code geel met harde regen en storm werd (voor ieders veiligheid) de derde editie van de Poeldag anderhalf uur eerder gestopt dan op het programma stond. De dag werd zondagmorgen (26 mei) geopend door sportwethouder Herbert Raat en AmstelveenSport-directeur Heleen van Ketwich Verschuur (foto). Behalve op watersport richtte die dag zich op andere takken van sport. En amusement was er voor kinderen. Zij konden zich op een luchtkussen stormbaan uitleven.

Er werden diverse clinics en demonstraties gegeven en de Reddingsbrigade Amstelveen voerde een redding uit.

Stempels

De hele dag kon iedereen meedoen met sport en spel activiteiten op het water, maar ook op het land. Van suppen en varen tot volleybal, korfbal en vechtsporten. Er kon ook worden geschaatst op een zomerschaatsbaan. Hoeveel deelnemers er waren meldt AmstelveenSport niet, maar de organisatie spreekt (als overigens elk jaar) van een ‘geslaagde’ dag. Voor de kinderen was er behalve het luchtkussen ook een ballonnenclown en zij konden geschminkt worden en zelf schilderen op canvasdoeken. Door mee te doen aan de verschillende activiteiten konden zij op een spaarkaart stempels verzamelen. Een volle spaarkaart leverde een buitenspeelgoed presentje op.

Beach

Volgens manager Sven Vismans van Sportservice AmstelveenSport is de Poeldag is een SportExperience en KidsFestival in één. “Iedereen kan meedoen met sport, spel en cultuur activiteiten en kijken naar demo’s van Amstelveense verenigingen. Ook kunnen kinderen onbeperkt buitenspelen.” Hij wijst ook op AmstelveenBeach, die AmstelveenSport organiseert van zaterdag 15 t/m donderdag 27 juni op het Stadsplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.