Omdat er maandag 3 tot en met zondag 9 juni regulier onderhoud aan de Aalsmeerbaan van Schiphol wordt uitgevoerd, is dan de Buitenveldertbaan meer in gebruik. Dat lot treft ook de Zwanenburgbaan.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven.

Lampen

Er worden aan de Aalsmeerbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, de omliggende grasvelden gemaaid en de lampen schoongemaakt of vervangen. Ook het hemelwaterafvoer systeem wordt doorgespoeld. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Andere start- en landingsbanen

Tijdens het onderhoud komen in de gebieden onder de vliegroutes van de Buitenveldert- en Zwanenburgbaan meer vliegtuigen over. Op deze pagina staat over welke gebieden de verschillende vliegroutes lopen.

Bewoners met vragen 
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.