Op zondag 2 juni wordt de 45ste jaarlijkse Dorpentocht voor fietsers georganiseerd. De opbrengst daarvan is dit jaar voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Behalve bij het dorpshuis De Nesse in Nes aan de Amstel (Pastoor van Zantenlaan 33) kan men daarvoor op vele andere plaatsen starten, onder meer bij De Boswinkel in het Amsterdamse Bos (Bosbaanweg 5) en IJsje a/d Amstel (Amstelzijde 47).

Op de drie punten kan met kiezen voor een parcours van 35 en 55 kilometer.

Voorverkoop

Gestreefd wordt naar een route waarbij de deelnemers hun leefomgeving beter leren kennen, dus fietsen door de natuur en langs landerijen, maar ook door de aangrenzende dorpen en steden, zegt de organisatie. Die rekent voor deelname aan de tocht € 5 (in voorverkoop  € 4). Men kan bij de diverse startplaatsen een deelnemerskaart kopen, of in de voorverkoop.

Het starten zelf kan tussen 09.00 en 14.00 uur. De stempelposten sluiten om 17.00 uur. De startplaatsen buiten Amstelveen liggen in Uithoorn, Aalsmeer, Amsterdam en Hoofddorp. Adressen (Uithoorn): Roei en Kanovereniging Michiel de Ruyter, Amsteldijk Zuid 253; (Aalsmeer): Duo Plant, Legmeerdijk 274; (Amsterdam): De Patatza(a)k, Langsom 5 (alleen 55 km); (Hoofddorp): De Versboerderij, Hoofdweg 516 (alleen 55 km).

Klik hier om naar de online voorverkoop te gaan.

Dit lustrumjaar maken deelnemers kans op onder meer de hoofdprijs van € 250. Vorig jaar fietsten 1.209 in de Dorpentocht € 4.721 bij elkaar voor Stichting Opkikker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.