Regenachtig bleef, vooral ’s morgens, de Koningsdag; hoewel Emmen – waar de Koning zaterdag zelf zijn verjaardag vierde – in elk geval tijdens de tv-reportage droog bleef. Maar de vrijmarkten in Amstelveen waren een goeddeels natte bedoening. Om een deel van die markten te bezoeken, konden media het best met de bus van Amstelveen Oranje meereizen, maar die kans werd hen ontnomen, omdat het voertuig ‘vol’ was, wegens de aanwezigheid van raadsleden, de burgemeester, twee wethouders en de kinderen van het gezelschap. Voorzitter Wilbert Hartman noemde die allemaal ‘vrienden’ van de organisatie.

De lokale tv-zender loste het op door kijkers te vragen zoveel mogelijk beelden te sturen, waarvan zondagavond een collage werd uitgezonden.

Middenhof

De wijkcentra waren vrijwel allemaal een deel van de dag open en boden diverse activiteiten. De Amstelveense zorgcentra boden koffie en oranje tompoucen aan. Overigens waren lang niet alle 37 raadsleden en maar een deel van B en W gekomen voor de reis door de gemeente met de old timer van Maarse en Kroon, maar volgens wethouder Frank Berkhout waren er meer raadsleden vorig jaar. Mee reisde de band Dixieland Cracker Jacks, die overal optrad waar de bus stopte. Maar op de diverse vrijmarkten en andere plekken speelden in totaal zeventien bands, zei Berkhout. “Maar alleen de Dixieland Cracker Jacks gaat met ons mee.” De feestvreugde begon voor de burgemeester, die zich trouwens ook vorig jaar meldde, en zijn gevolg al vroeg bij een regenachtige Middenhof (foto’s), waarvoor omwonende ouderen al vroeg uit hun bed waren geklommen. Het wijkcentrum bleef overigens open van 09.30 tot 16.00.

Amsterdamseweg

De aanbieders op de vrijmarkten moesten geregeld hun spullen afdekken. Er waren er in alle wijken, maar de grootste is sinds mensenheugenis die in het Oude Dorp en langs de Amsterdamseweg,  met bij Abina – zoals elk jaar – een feesttent vol optredende artiesten in de Oude Karselaan, waar velen dansten, meezongen of het op een zuipen zetten. En was veel oranje uitdossing. Ook Orion in Middenhoven was omgetoverd in een vrijmarkt, evenals bijvoorbeeld het Westwijkplein, de Amstelzijde en het Urbanuspark in Bovenkerk. Senioren van de Dignahoeve konden tussen de buien door ook aan de feestvreugde deelnemen. Overigens had niet ieder van de vrijmarktkooplieden zin in de ochtendregen en pakte voortijdig zijn koopwaar in. Maar er waren, vooral ’s middags, ook veel droge uren….

2 REACTIES

  1. Kijk, daar hebben we VVD-wethouder Elzakalai ook, achteraan op de foto. Hoe staat het met de nieuwe supermarkt in winkelcentrum Waardhuizen, meneer de wethouder? Dat lijkt me belangrijker dan uw kostbare tijd te verspillen op zo’n bijeenkomst ter verering van ons niet democratisch gekozen staatshoofd.

    • Dat lijkt mij ook, maar iedereen weet toch dat men in Amstelveen meer belang hecht aan de grote ondernemers en expats dan aan de gewone mensen die ook de maatschappij doen draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.