De provincie Noord-Holland vraagt 110 miljoen euro aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, om 150 maatregelen te nemen die ‘kwetsbare natuurgebieden helpen herstellen van de gevolgen stikstofneerslag.’

Het gaat om projecten in de duinen, de Vechtplassen, het Gooi en de veenweidegebieden van Laag-Holland. Ze worden de komende zes jaar uitgevoerd in nauwe samenwerking met natuurorganisaties. Ook wordt geld aangevraagd voor boscompensatie en onderzoek.

Overwoekering

Volgens gedeputeerde voor Rosan Kocken is veel stikstof goed in die gebieden te merken. “Bepaalde planten groeien extra sterk en verdringen kwetsbare soorten planten. Met dit geld kunnen we grote stappen zetten om onze natuur te herstellen. We pakken overwoekering aan, we verbeteren de waterkwaliteit en we zorgen voor het behoud van het unieke open duinlandschap.”

Uitvoeringsprogramma

Rijk en provincies investeren in natuur via het Uitvoeringsprogramma Natuur, waarvan het doel is bron- en herstelmaatregelen te nemen die de ‘stikstofneerslag op de meest kwetsbare natuurgebieden terugdringen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.