Omdat de Extinction Rebellion (XR), zoals gebruikelijk, weer een demonstratie op weg houdt op vrijdag 12 april heeft de Provincie Noord-Holland de opening van de tentoonstelling ‘Grofweg Bruut’, die aanvankelijk op dezelfde dag was, een dat uitgesteld. Die is nu dus op zaterdag 13 april van 16.00 tot 18.00 uur. Men is dan welkom bij Paviljoen Welgelegen aan de Dreef 3 in Haarlem.

XR kondigde aan op de N205 voor het provinciehuis te demonstreren. Acht Haarlemse en Amsterdamse kunstenaars tonen op de expositie hun werken.

Brutalisme

Zij behoren tot de wereldwijde stroming in de architectuur, die het ‘Brutalisme’ heet en in de vijftiger jaren ontstond uit het modernisme. Het is een stijl die regelmatig wordt bekritiseerd en opinies uitlokt, maar het is ook de laatste vijf jaar een opmars beleefde. ‘Grofweg Bruut’ laat de zoektocht naar de essentie en veelzijdigheid van het brutalisme zien vanuit het perspectief van acht kunstenaars.

Boek

De expositie ‘Grofweg Bruut’ is samengesteld door Jessica Assmann-Zwaanswijk. Zaterdag 13 april 2024 om 16.00 uur vindt de feestelijk opening plaats in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. De opening wordt verzorgd door Martjan Kuit, mede auteur van het boek “BRUUT”.

Exposanten

De exposanten zijn George Anderson, Jessica Assmann-Zwaanswijk,  Charles Bruijn, Bethany de Forest, Hugo Loning, Ronald Ruseler, Alexander van Zanten en Piet Zwaanswijk. ‘Grofweg Bruut’ is gratis te bekijken op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur in het provinciehuis aan Dreef 3 in Haarlem van 13 april tot en met 5 jult.

Paviljoen Welgelegen

In Paviljoen Welgelegen is de doorlopende historische tentoonstelling ‘Welkom in Welgelegen’ te bezoeken, die de geschiedenis van het gebouw en de bewoners daarvan belicht. Daarnaast is er de reeks ‘Dreefexpositie’ waar onder andere aandacht wordt besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Ga voor meer informatie naar: www.paviljoenwelgelegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.