Het uitbaggeren van de Amstel is begonnen. De provincie Noord-Holland heeft opdracht gegeven in april op twee plekken te starten  daarmee. Tussen de Tolhuissluis en Vrouwenakker wordt met een kraan vanaf een ponton op het water gebaggerd.

Tegelijkertijd wordt met een kraanschip verschillende ondiepe punten tussen Uithoorn en Amsterdam weer op diepte gebracht. Dit onderhoud is volgens de provincie nodig, zodat dat de Amstel voor de beroeps- en recreatievaart diep genoeg en dus bevaarbaar blijft.

Planning

De baggerwerkzaamheden duren tot augustus. Deze maand wordt dus tussen Uithoorn en de Berlagebrug (Amsterdam) met behulp van een kraanschip gebaggerd bij een aantal knelpunten voor de scheepvaart. Tot en met mei wordt vanaf een ponton met een kraan de vaarweg over de hele breedte van de rivier tussen de Tolhuissluis en Vrouwenakker gebaggerd.  In juni en juli wordt vanaf een ponton gebaggerd over de hele breedte van de rivier tussen Vrouwenakker en Uithoorn.

Weinig hinder

Volgens Noord-Holland is men op werkdagen bezig tussen 07.00 uur en 19.00 uur, zodat de werkzaamheden naar verwachting weinig hinder opleveren voor de directe omgeving. Tijdens de werkzaamheden kan recreatie en scheepvaart gewoon gebruik maken van de Amstel. De schepen moeten wel veilige afstand houden van de werkzaamheden en de boten die de bagger (naar verwachting twee keer heen-en-weer per dag) verschepen via de Amstel, Nieuwe Herengracht, het IJ en Markermeer naar het depot in Kampen.

Op het portal www.baggerenamstel.nl van de aannemer vindt men actuele informatie. Tijdens de werkzaamheden kan men hier zien waar die op dat moment zijn.

Spreekuur

Het baggeren wordt uitgevoerd door aannemer J.P. Schilder BV uit Ursem. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er iedere maandag (sinds maandag 8 april) van 14.30 uur tot 15.30 uur een inloopuur in de bouwkeet van de aannemer aan de Amsteldijk Zuid 400 in Vrouwenakker. De omgevingsmanager en de uitvoerder van de aannemer zijn dan aanwezig. Belangstellenden kunnen langskomen voor vragen of meer informatie. Bij vragen of klachten kan ook contact worden opgenomen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoon: 0800 0200 600, e-mail: servicepunt@noord-holland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.