Wegens door langparkeerders veroorzaakte overlast kan men op het grote parkeerterrein van Sportpark ’t Loopveld nog maar 3,5 uur parkeren op de terreinen langs de Aanloop. Binnenkort plaatst de gemeente bij het grote parkeerterrein ook een hoogtebalk om kampeervoertuigen te weren.

Om te voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein aan de zijde van de Saskia van Uylenburgweg is ook daar een blauwe zone ingesteld.

Overlast

Daardoor ontstaat volgens de gemeente meer parkeerruimte voor gebruikers van het sportpark, wat naar de mening van B en W de verkeersveiligheid bevordert. Er is al langere tijd sprake van problematiek rondom langparkeerders op het parkeerterrein aan de Aanloop waar plek is voor 230 auto’s, zegt het college va B en W. Langparkeerders hielden zo’n honderd parkeerplaatsen bezet. De actie van de gemeente is volgens wethouder Herbert Raat (parkeren, sport en verkeer) het gevolg van een brandbrief van de sportclubs, die waarschuwden voor verkeersonveilige situaties tijdens drukke sportweekenden. “In dat kader is een verkeersbesluit genomen een hoogtebeperking en een maximale parkeerduur in te kunnen stellen”, zegt hij. “We zullen hierop handhaven. Mocht dit alles onvoldoende blijken, dan kijken we naar aanvullende maatregelen. Tegelijkertijd wil ik ook een beroep doen op sporters en ouders van sportende kinderen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Dit verlaagt de parkeerdruk en bevordert de verkeersveiligheid op piekmomenten, zoals in het weekend.”

Handhaving

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 18.00 uur op alle parkeerterreinen rond Sportpark ’t Loopveld, zowel aan de Aanloop als op de Saskia van Uylenburgweg. Er wordt per direct gehandhaafd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.