De pas opgerichte Vrouwencirkel Amstelveen hield vrijdag (29 maart) de eerste activiteit. In een persbericht zegt de cirkel dat die aan de Japanse Kersenbloesem was, waarvan de Japanese Women Club (JWC) in het jaar 2000  bomen schonk aan de gemeente (ter gelegenheid van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan.

Er waren 22 vrouwen, meldt het persbericht niet, wel dat het éen ‘geweldige’ start was.

Bloesem

Over de kersenbloesem (Sakura) spraken tijdens de eerste activiteit dan ook twee Japanse vrouwen. De bloesem staat voor een nieuw begin, wat toepasselijk os voor de pas gestarte voor Vrouwencirkel Amstelveen. De twee Japanse vrouwen, Mako en Misae, vertelden onder andere over de geschiedenis van de betrekkingen tussen Japan en Nederland, over de betekenis van de bloesem en over de tegenslagen voordat de bomen uiteindelijk geplant werden.

Vouwkunst

Misae, voorzitter van JWC en gekleed in een traditionele Kimono, liet zien hoe men een roos kunt ‘vouwen’, zegt de Vrouwencirkel. Deze roos werd gemaakt van een dun papieren servet en is een vorm van origami, de Japanse vouwkunst. Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag. Voor de aanwezigen lag nog een mapje klaar met daarin het verhaal van JWC, over de Japanse Bloesem, de namen van de 400 bomen en instructies en origamipapier om zelf bloesem en een kraanvogel te vouwen.

Moodboard

Vrouwencirkel lijkt een gevolg van Amstelidee. De volgende activiteit is op donderdag 11 april van 14.00 – 16.00 uur in De Meent aan Orion 3. Dan gaan de vrouwen een moodboard maken, een collage  als het ware van artikelen uit tijdschriften om te laten zien wie men is en wat men leuk vindt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden (ovv moodboard) via  vrouwencirkelav@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.