Woensdag (20 maart) ondertekende de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, in Sacramento (VS) een intentieovereenkomst met de Staat Californië. In deze overeenkomst spreken Noord-Holland en Californië af om de komende drie jaar actief kennis en ervaring uit te wisselen over de ontwikkelingen en mogelijkheden van innovatieve duurzame luchtvaart De provincie zegt de ontwikkelingen op het gebied van duurzame luchtvaart op de voet te volgen.

Elektrisch

Om ervoor te zorgen dat de wegen van Noord-Holland in de toekomst niet verder vastlopen, zijn alle vormen van vervoer nodig. ‘Daarbij is schoon vervoer van mensen en goederen belangrijk om de klimaatdoelen te behalen en de lucht schoner te krijgen’, zegt de provincie. Elektrisch vervoer door de lucht is een nieuwe vorm en de technologische ontwikkelingen op dat gebied bekijkt zij serieus. Of ontwikkelingen met grote en kleine drones die tal van kansen bieden op plekken waar nu boten, auto’s of helikopters ingezet worden, meent NH. ‘Bijvoorbeeld medicijnen- en organenvervoer, het onderhoud van de windparken op zee, de beveiliging van het leidingnetwerk op de Noordzee of zoekacties in het geval van drenkelingen.’

Innovatiemissie Californië

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend tijdens de innovatiemissie aan Californië, georganiseerd door de provincie Noord-Holland en de Electric Flying Connection. Aan deze innovatiemissie nemen zo’n dertig Nederlandse bedrijven en publieke instellingen, werkzaam binnen de innovatieve en duurzame luchtvaart, deel.

Bundelen

Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk: “Door krachten te bundelen met Californië, een wereldleider in technologische ontwikkelingen, kunnen we gezamenlijk werken aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. We zien dat er veel kansen liggen voor de mobiliteit, maar ook voor andere terreinen zoals veiligheid. Het is nu belangrijk dat we meer leren over wat er allemaal bij komt kijken wanneer we deze nieuwe vorm van vervoer door de lucht toe willen passen in Noord-Holland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.