Het financiële café van Humanitas, de gemeentelijke schuldhulpverlening Balans, de burgerraadsleden Sandra van Engelen (CDA) en Dianne Hoefakker (ChristenUnie) vormen een panel dat op dinsdag 2 april (20.00 uur) in De Meent aan Orion 3 praat over schuldhulpverlening. Die gespreksavond, want ook het publiek mag meepraten, is georganiseerd door de ChristenUnie.

Het panel praat aan de hand van stellingen over die vorm van hulpverlening in Amstelveen.

Levensbepalend

Voor aanwezigen in de zaal is er gelegenheid om vragen te stellen. De discussie zal worden geleid door Bert de Pijper, oud-gemeenteraadslid van de ChristenUnie. Het hebben van schulden kan een grote impact hebben op het leven van mensen, is mening van de organiserende partij. “Schulden kunnen mensen ‘boven het hoofd groeien’ en hun hele bestaan beheersen.”

Zij hebben niet alleen een grote financiële impact, maar bepalen ook het hele sociale leven van mensen, zegt De Pijper. “In die situatie is een goede schuldhulpverlening belangrijk.”

Initiatief

De ChristenUnie zegt met de avond het initiatief te willen nemen omals gulpverleners en inwoners in gesprek te gaan over de schuldhulpverlening in Amstelveen. Aan de hand van stellingen wordt dus met elkaar gediscussieerd over de kwaliteit van de schuldhulpverlening in Amstelveen. De partij vraagt zich af hoe men vorm kan geven aan de relatie tussen schuldhulpverlening en armoedebestrijding en wat kan worden gedaan om te voorkomen dat mensen hun schulden niet meer kunnen aflossen. Welke preventieve maatregelen kunnen worden ingezet? vraagt de CU zich af en hoe ‘maatwerk’ in de schuldhulp- verlening worden toegepast. Andere vragen die aan de orde komen: Wat kan de overheid en / of een particuliere organisatie bijdragen aan een gezond financieel beheer van mensen? Wat kan verbeterd worden in de schuldhulpverlening in de gemeente Amstelveen? Maar ook over andere vragen rond schuldhulpverlening wil de CU desgewenst praten. “Wij hopen op een goed en informatief gesprek met elkaar”, zegt De Pijper.

3 REACTIES

  1. “De ChristenUnie zegt met de avond het initiatief te willen nemen omals gulpverleners en inwoners in gesprek te gaan over de schuldhulpverlening in Amstelveen.”

    Geef toe, fouten kunnen ook leuk zijn. Het nadeel is echter dat een tekst vol fouten niet serieus wordt genomen. Voor een stadskroniek als AmstelveenBlog is dat jammer.

    ‘Gulpverleners’. Is dat niet grensoverschrijdend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.