Of bezitters van voortuinen nu mee willen doen aan het NK Tegelwippen, vraagt de gemeente. Een wisseling van een of meer tegels voor groen, waarna de gemeente de tegels ophaalt, is alles wat men moet doen. De gemeente probeert zo het NK Tegelwippen te winnen.

Als inwoners en bedrijven hun tegels vervangen voor groen kunnen van maandag 25 maart tot en met eind oktober na melding hun tegels gratis laten ophalen.

Vergroenen

Dat gebeurt dan op bijna elke maandag.  Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente, en vooral van wethouder Floor Gordon (D66), Amstelveen voor te bereiden op de verandering van klimaat. Aanpassingen zijn volgens haar nodig om toenemende neerslag en de effecten van ‘de verwachte stijging van temperatuur’ op te vangen. En naar haar mening draagt elke tegel die er uit gaat in ruil voor groen daar aan bij. Dit jaar gaat Amstelveen de strijd aan met Gooise Meren. “Ik hoop dat beide gemeenten flink vergroenen, maar dat wij net wat meer tegels per inwoner wippen”, zegt Gordon.

Landelijke actie

Met het kampioenschap heeft men een gemeenschappelijk doel. Als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland klimaatbestendiger en behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier, is de redenering

Tegelservice

De gemeentelijke tegelservice haalt tuintegels tot en met eind oktober gratis op. Als dank voor het vervangen van de tegels ontvangen alle deelnemers eenmalig een gratis plantje. Op www.amstelveenrainproof.nl staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners, maar ook bedrijven en organisaties, kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

1 REACTIE

  1. Vrouwtje Tegelwip moet haar verstand eens laten werken. Laat geen burgers milieuvervuilend naar de gemeentewerf rijden voor een paar lullige zakjes aarde. Nee, geef die aarde juist aan die personen die hun tuin groen hebben gemaakt, want onder die tegels ligt altijd een laag zand.
    En als vrouwtje Tegelwip de burgers wil bedanken ,kan ze beter het vuil ophalen €10,— goedkoper maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.