Ook in de Bibliotheek aan het Stadsplein houdt de zogeheten Energiecoach spreekuur. Dat wordt weer van 1 april af omgezet in een tijdelijke aangelegenheid. Tot dan is hij wekelijks op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te vinden in de bieb.

In de lente en zomer stopt het spreekuur, maar gaan de huisbezoeken gewoon door.

Huisbezoeken

De Energiecoach zit deze maand nog op de eerste verdieping van de bibliotheek (boven aan de trap naar rechts) om vragen van inwoners te beantwoorden. Bijvoorbeeld over energiezuiniger en comfortabeler wonen, maar ook over financieringsmogelijkheden en subsidies, zegt de gemeente.  Van april tot het najaar stopt het spreekuur van de Energiecoach dus tijdelijk, maar gaan de huisbezoeken door. Die kunnen worden ingepland op de website Energieloket Amstelveen.

Vragen

Het spreekuur in de bibliotheek is volgens de gemeente succesvol. “Iedere week bezoeken meerdere huurders en woningeigenaren de Energiecoach met hele verschillende vragen.” Er wordt onder meer gevraagd naar verlaging van hoge energierekeningen en over warmtepompen, zonnepanelen en vloerisolatie, zegt de gemeente, die nog altijd op het elektriciteit aanbidt, terwijl netspanning-exploitanten door tekorten bijna het tegendeel doen. Volgens de gemeente komen ook vertegenwoordigers van  Verenigingen van Eigenaren (VvE) komen met vragen over het verduurzamen langs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.