“De vorige speeltoestellen waren aan vervanging toe”, zei wethouder Floor Gordon, toen zij maandagmorgen samen met de leerlingenraad (foto)  een nieuw klimrek onthulde op het schoolplein van de Michiel de Ruyterschool.

Die heeft nu zo’n 440 leerlingen, vertelde directeur Nienke Egtberts.

Stiekem

Zij zei ook dat eigenlijk op het nieuwe klimrek ‘stiekem’ al was gespeeld in de afgelopen dagen. Maar dat vond de wethouder, zelf moeder van een leerling op de school, blijkbaar niet erg. De keuze van  de gemeente was trouwens in overleg met de leerlingenraad tot stand gekomen. “Want kinderen spelen er op, dus weten zij het beste wat een goed klimrek is”, vond Gordon. Die betrekt ook steeds meer kinderen bij de vervanging van de speeltoestellen op de circa 150 speelplaatsen die Amstelveen heeft. Bovendien staan die op talloze schoolpleinen, waarvoor de lokale overheid ook het onderhoud doet. “Buiten spelen, bewegen en elkaar ontmoeten zijn essentiële activiteiten voor kinderen”, vindt zij.

In gesprek met de leerlingenraad bleek overigens dat het schoolplein wel wat meer kan vergroenen. Ook die wens neemt de wethouder  mee naar het raadhuis. Zij is tenslotte behalve die van verduurzaming ook wethouder voor alles wat met ‘groen’ heeft te maken.

Controles

De gemeente voert volgens Gordon geregeld controles uit op speelplekken en maakt op basis daarvan een lijst met locaties waar renovatie of vernieuwing nodig is. Dit jaar staan onder meer de speelplaats aan de Graaf-Janlaan en nieuw kunstgras aan de Korianderlaan en Middachten op de planning. Ook worden nog toestellen vervangen bij de Parcivalschool, De Cirkel, De Grote Wielen en in het Broersepark. Vergroenen vindt plaats op de schoolpleinen van De Triangel en De Zwaluw en op de speelplaats aan de Augusta de Witlaan/Paul van Ostaijenlaan. Daarnaast zijn er plannen om de schoolpleinen van de Amstelland International School (aan Assering), IBS Elif en de School of Understanding dit jaar op te knappen. Voor een overzicht van speelplekken in Amstelveen zie www.amstelveen.nl/speelplaatsen

Foto’s: Tim Bakker/ gemeente

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.