Wie aan de Stichting Amstelveense Kunstbelangen, tegenwoordig zich afficherend als SAKB KunstLokaal, denkt, kan gemakkelijk van uitgaan dat die zich alleen met (door amateurs gemaakte) beeldende kunst bezig houdt. Dus met schilderen, beeldhouwen en grafiek, om maar wat te noemen. Maar er zijn ook heel andere vormen. Zoals de cursus ‘creatief schrijven’ bijvoorbeeld.

Die wordt gegeven op vrijdagochtend van 10 tot 12.30 uur door Barbara Scholten, volgens de SAKB een ‘succesvol schrijfster van kinderboeken’, van wie binnenkort het nieuwe boek ‘Frietje Frommel’ uitkomt.

Zes lessen

Zij start vrijdag 15 maart een nieuwe cursus, die zes weken duurt. Dus behalve op 15 maart, wordt men geacht 22 en 29 maart present te zijn en op 5, 12 en 19 april. De cursus kost € 110. Het adres van SAKB Kunstlokaal is Ouderkerkerlaan 15.  Scholten deel vaardigheden met cursisten, zegt de organisatie. “In die zes lessen maken zij kennis met verschillende genres door middel van praktische schrijfoefeningen”, zegt SAKB. “Het creatieve proces staat voorop en elke week gaat men naar huis met een hoofd bomvol nieuwe schrijfideeën.” Aanmelden: bsc@sakb.nl

Amateurkunstmarkt

Op zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur organiseert SAKB KunstLokaal, net als voorgaande jaren, de Amateurkunstmarkt in het Oude Dorp (Dorpsplein). Die is dit jaar meer in de sfeer van het Parijse Montmartre, met sneltekenaars en een accordeonist, die Franse chansons ten gehore brengt, zegt de SAKB. Wie zelf amateurkunstenaar is en zijn werk wil laten zien, kan een kraam huren via www.sakb.nl. Ook kan men als duo een kraam huren. De Amateurkunstmarkt is dé gelegenheid om in een vrolijke sfeer met publiek in gesprek te gaan over kunst, zegt de SAKB.

4 REACTIES

  1. Maar één middag een amateur kunstmarkt?
    Het stikt in Amstelveen van de amateurs op dat gebied.
    En waarom ook niet eens een boekenmarkt en dan met de nadruk op poëzie.
    Raat je bent wethouder van cultuur. Verzin zelf ook eens wat. Op het gebied van zelfpromotie ben je creatief genoeg. Nu eens voor je vakgebied.

  2. Johan Bos zit steeds te mekkeren over anonimiteit, maar zijn gejammer is volledig misplaatst zolang hij ook niet-anonieme reacties verwijdert.

    • Het criterium voor anonimiteit is als ik iemand totaal niet kan bereiken, zodat ook de onder sommige ingezonden brieven mededeling ‘naam en adres bij de redactie bekend’ (een uitzondering overigens) nergens op slaat. Verder mag iedereen mij tot vervelends toe uitschelden. Maar vrijheid van meningsuiting wordt crimineel als die bedreven wordt door volslagen anoniemen, zoals T.Aal, VVD-vriendje, iemand die kennelijk iets heeft met bomen en andere lafbekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.