Donderdag 21 maart, Wereld Poëziedag, zijn in het maandelijkse Poëziecafé twaalf citaten in verschillende talen aan de orde. Deelnemers aan het café is gevraagd een gedicht te schrijven dat gebaseerd is op onderstaande zinnen of een zelf gekozen citaat.

Het Poëziecafé wordt steeds de laatste donderdag van de maand gehouden van 19.30 tot 21.00 uur en georganiseerd door de bibliotheek.

Aanmelden

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via M.de.Vries@debilbiotheekamstelland.nl of gewoon zonder aanmelding komen luisteren. De bieb koos de volgende citaten: Wat niet door de ogen binnenkomt, gaat niet door naar de ziel (Chilli). Wie te lang blijft dromen, gaat op zijn schaduw lijken (India). Kennis is het vlot dat op de oceaan van onkunde dobbert (IJsland). Ook de hoogste torens beginnen bij de grond (China). Je kan niet tegelijkertijd op je bed blijven liggen en sprinkhanen vangen ( Madagaskar). De inzichten van vandaag zijn niet zelden de vergissingen van morgen (Kirgistan). Het regende op de bergtop, maar het dal stond onder water  (Afrika). Onwetendheid hoeft niet je dood te zijn, maar je gaat er wel erg van zweten (Haïti). Wat moeilijk te dragen was, is heerlijk om zich te herinneren (Portugal). Nieuwe bezems keren goed, maar oude bezems kennen de hoekjes (Ierland). Gewoonten zijn eerst spinnenwebben en dan kabels (Spanje). Wie een aap wegsleurt, blijft hem best niet vasthouden met zijn staart (Ivoorkust).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.