Energiefixers zijn nu rond het Augustinuspark aan de slag gegaan, na dat eerder in de wijk Patrimonium te hebben gedaan. Zij installeren zonodig gratis door energiebesparende materialen en geven volgens de gemeente tips om energie te besparen.

De Energiefixers bellen aan bij woningen in het Augustinuspark met energielabel C, D, E, F en G en een WOZ-waarde van €608.000 of lager.

Ledlampen

De desbetreffende inwoners zijn per brief geïnformeerd dat de Energiefixers tot en met 9 maart door de buurt lopen en kunnen aanbellen. Ze herkennen de Energiefixers aan hun energiefixer-legitimatie en hun blauwe jas. Volgens wethouder Floor Gordon van duurzaamheid is de wijkaanpak succesrijk. Daardoor werden in Patrimonium 269 bezoeken afgelegd en werd naar schatting 131.571 kg CO2 per jaar is bespaard. “Dat is te vergelijken met zo’n 265 retourvluchten naar Madrid”, zegt ze. “Er zijn bijvoorbeeld 804 ledlampen en 199 waterbesparende douchekoppen geïnstalleerd en de aanvoertemperatuur van de cv-ketel is in 141 woningen verlaagd.”

Tot € 100 gratis

Tijdens het huisbezoek voert de fixer verschillende klussen uit, zoals het installeren van radiatorfolie en tochtstrips. Ook krijgt de inwoner tips om energie te besparen wat meer inzicht geeft in het energieverbruik. De Energiefixer plaatst kosteloos producten tot een waarde van €100. Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Inwoners die niet in het Augustinuspark wonen en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen eenmalig een gratis Energiefixer aanvragen via www.energieloketamstelveen.nl. Het laatste ‘duurzame nieuws’   staat ook op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.