De familievoorstelling ‘Help, Helikopterouders!’ voor iedereen die ouder is dan acht jaar, is zondag 25 februari om 14.30 uur te zien in Schouwburg Amstelveen. Het programma draagt, volgens het theater, bij aan een bijzonder initiatief voor kinderen in Gaza.

Gezelschap ‘Het Laagland’ doneert namelijk de volledige opbrengst van deze voorstelling aan een actie ter ondersteuning van theatermakers Rafat Alaydi en Mohammed Hissi uit Gaza.

Bijdragen

Dit duo biedt in Gaza een plek voor kinderen, waar ze door middel van theater toch een beetje kunnen ontsnappen uit de waan van de dag om te spelen en te lachen. Rafat en Mohammed hebben al veel langer relaties met het Nederlandse jeugdtheater. Daarom wil Het Laagland met deze actie ervoor zorgen dat zij hun waardevolle werk in Gaza kunnen doorzetten. Wie een kaartje koopt voor de familievoorstelling in Amstelveen draagt bij aan deze bijzondere actie.

Gelukkig

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: Ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden. ‘Help, Helikopterouders! (8+)’ is een hilarische familievoorstelling over de tragiek van goedbedoeld ouderschap.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

18 REACTIES

  • Het komt er dus op neer dat de enige democratie in het Midden-Oosten niets mag doen. Het ‘staakt het vuren’ is alleen tegen Israel gericht, niet tegen Hamas, dat trouwens lak heeft aan die democratie en in zijn programma alleen de vernietiging van de Joodse staat voor ogen heeft, een vorm van genocide, want alles wat Joods is moet vernietigd worden. Als Hamas de gijzelaars bevrijdt, is de oorlog ten einde, maar Hamas gebruikt liever de Palestijnen als menselijk schild. Intussen vraagt bijna niemand zich meer af hoe deze oorlog is begonnen…

   • Johan, ondanks dat ik vind dat het Joodse volk recht heeft op een eigen land, woonden daar al allerlei mensen, waarvan in 1948 een heleboel zijn verdreven zo níet weggepest en dat is zo doorgegaan tot de dag van vandaag. ( zie de oogluikende toegestane praktijken van de kolonisten) ik rechtvaardig niets van Hamas, maar ik vind wel dat Israël door haar overmacht de sleutels tot een oplossing in handen heeft, maar dan zullen zij ook e.e.a. moeten toegeven en de enige uit eigen kamp die dat wilde is vermoord door een joodse extremist.

    • 1. Niemand heeft het over de 800.000 Joden die uit Arabische rond het land moesten vluchten.
     2. Ook niemand heeft het erover dat de Joden het land opbouwden en de Arabieren niets daaraan deden, nou ja, overal geld vragen wegens de zieligheid. dat bij miljoenen ook uit Nederland kwam.
     3. Vluchtelingen, toegenomen, blijven altijd vluchtelingen.
     4. Waar blijft de uitgestoken hand voor de “Palestijnen’ – die pas bestaan sinds de staat Israel – van de Arabieren?
     5.Men gunde de Joden geen eigen staat en vielen dat van zes kanten aan. Dat is de oorzaak van de ellende. Met z’n zessen zouden ze na een dag wel winnen. Het liep anders. Golda Meir had hen nog zo gewaarschuwd….
     6. De kolonisten hebben heel vaak de gronden gekocht van Arabieren.

     • 1. Gedeeltelijk waar; het was ook vrijwillig
      2. Dat is een manifest destiny theorie van mensen die zich een uebermensch achten. Arabische zieligheid? En de Joodse dan? ( alle 2 overigens terecht)
      3. ?????????
      4. Waar blijft uitgestoken hand? Vraag aan Frankrijk &UK.
      5. De Arabieren gunden de Zionisten geen eigen staat. Wat de UK dan? Van dat winnen!? Lees beter je geschiedenis . Het heeft er nog om gespannen.
      6. Inderdaad heel vaak, maar ook heel vaak niet.

 1. Iedereen weet (of moet weten) dat deze koloniale oorlog in 1948 is begonnen met Israëlische agressie en etnische zuivering van een land dat voorheen werd bewoond door een overgrote meerderheid van Arabische Palestijnen (94% in 1918).

  Een bezet en onderdrukt volk mag zich met geweld tegen een oppermachtige bezetter en onderdrukker verzetten.

 2. 1. Begrijpelijk dat Joden door de Nakba van 1948 niet meer welkom waren in de Arabische landen waar zij honderden jaren hadden geleefd.
  2. De Palestijnen hadden geen behoefte om hun land prijs te geven aan mensen die al tweeduizend jaar een minderheid vormden in hun land.
  3. De Palestijnen werden vluchtelingen door toedoen van de Joden.
  4. Palestina is minstens even oud als Israël en er hebben altijd Palestijnen geleefd, ook Joodse.
  5. De Palestijnen kregen niet dezelfde mogelijkheid om een staat te vormen als de Joden, ondanks het feit dat zij een overgrote meerderheid vormden en de oudste rechten hadden.
  6. De Joden hadden slechts een klein gedeelte van het Palestijnse grondgebied in
  eigendom.

 3. Johan Bos denkt dat de Bijbel een geschiedenisboek is en dat een uitverkoren volk niet zou liegen over zijn geschiedenis.

  Over dit onderwerp wordt juist ontzettend veel gelogen, omdat aan ieder zogenaamde historische feit zware (geo)politieke, volkenrechtelijke en humanitaire consequenties verbonden zijn.

  • De tachtig boeken geven u natuurlijk gelijk. Ik heb de Bijbel en wat boeken (o.a. van Professoren) die daarop zijn gebaseerd, maar wetenschappelijk in uw ogen niet deugen. V oor zover ik weet, zijn een deel van de profetie al vervuld, volgens mij is er geen twijfel mogelijk dat ook de rest zal vervuld worden, als Israel zijn Messias aanvaardt…..Overigens is het wel vreemd dat, terwijl er zo’n 100 oorlogen zijn in de wereld, die alleen naar het Midden-Oosten kijkt en tegen de Joden is, waarvan er wereldwijd minder zijn dan Nederlanders. Het antisemitisme neemt toe. Dat zal zo blijven en is er altijd geweest….

 4. U bedoelt dat Israël de messias van úw christelijke sekte moet aanvaarden, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

  Terecht vergelijkt u Israël met andere mislukte staten in de wereld waar bevolkingsgroepen vanwege hun afkomst worden vermoord.
  Die zijn echter geen bevriende staten en bevoorrechte handelspartners van ons land, zij pretenderen niet een democratie en rechtsstaat te zijn en zij nemen ook niet deel aan het Eurovisie Songfestival.

  • Nee, de Messias van de Joden, ook eerlijk gezegd aan dat volk het eerst gepredikt, maar die wilden hem toen niet, op enkele individuen na (onder wie de apostelen, allen Joden). Zij werden gebruikt om het Nieuwe Testament te schrijven. Maar ach, u gelooft alleen wat mensen zeggen. De rechtvaardigen die de Schepper ‘onrechtvaardige rechters’ noemt. Als Christus weerkomt, zal er in elk geval geen democratie zijn. Misschien pijnlijk voor u, maar zoveel hebben de mensen er ook niet van gemaakt….Maar wij praten langs elkaar en kunnen de discussie beter stoppen.

 5. Mensen beweren wat de Schepper (als die bestaat, wat niemand weet) heeft gezegd.

  U gelooft wat de Apostelen (mensen, dus) schreven.

  De Bijbel is een verzameling van door Joden voor Joden geschreven teksten over Joden.

  Als ik u goed begrijp, is de Messias van de Joden niet de messias, boodschapper, verlosser of wat dan ook van alle mensen, dieren en natuur op aarde. Wat hebben wij met hem te maken?

  • Mijn typering van de Bijbel slaat niet op het Nieuwe Testament. Uit ergernis over Johans fixatie op Israël (geen heilig land), de bijbel (geen geschiedenisboek) en de messias (geen democraat) schiet ik soms uit mijn slof.

 6. “Amstelveenblog.nl is de meest nieuwsgierige site van Nederland. Lokaal bewogen met kritisch en onafhankelijk nieuws voor en door Amstelveen en omstreken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.