De bomenverdediger Conan de Bruin, die al eerder actie voerde voor de bomen langs de Bovenkerkerweg, heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd om te vragen of tenminste de daar staande Italiaanse Populieren verplaatst kunnen worden.

Op de website van de gemeente wordt vermeld dat er binnenkort in februari /maart een bomenkap staat gepland langs de Bovenkerkerweg, schijft hij.

Elf bomen

Dat betreurt De Bruin. Maar zijn hoop is er op gevestigd dat de gemeenteraad besluit in elk geval de Italiaanse Populieren te sparen Die kunnen namelijk volgens de boomdeskundige van de bomenstichting verplaatst worden. Hij heeft dat ook per mail aan de projectleider van de Bovenkerkenweg en het college van B en W gevraagd. De Bruin wil dat de partijen, inclusief de gemeenteraad, nu actie ondernemen om tenminste elf verplaatsbare bomen te redden. Dat advies gaf per mail ook de boomdeskundige.

Toezien

“Ik wil u vragen om erop toe te zien dat er actie wordt ondernomen om deze bomen te behouden en de natuur van Amstelveen in haar waarde te laten”, schreef De Bruin aan de gemeenteraad. “Door omstandigheden heb ik de petitie tegen de bomenkap langs de Bovenkerkerweg nog niet aan u kunnen overhandigen.” De Bruin belooft evenwel dat die petitie er alsnog aankomt, want bomen in Amstelveen doen er toe, vindt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.