Op dinsdagavond 12 maart (20 uur), in de aanloop naar de Boekenweek 2024, komen journaliste Yvonne Dudock en fotografe Nicole Franken bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649-651 in vertellen over hun boek ‘Overleven: De strijd tegen het smeltende ijs’. Greenpeace-directeur Andy Palmen schreef het voorwoord.

Voor dat boek reisden zij volgens de boelhandel af naar die plekken op aarde ‘waar de klimaatverandering al elke dag voelbaar is’.

Frontlinie

De persoonlijke portretten over de oorspronkelijke bewoners van Groenland, Zweden, Mongolië, Nepal en Canada, zoals de Inuit en de Sami, gaan veel verder dan wat men op het achtuurjournaal te zien krijgt. ‘Wereldwijd leven inheemse volken aan de frontlinie van de klimaatcrisis. En hoewel ze er het minst aan bijdragen, worden zij wel het hardst geraakt en staan hun cultuur, tradities en levensonderhoud onder druk’, meldt Blankevoort.

Aanmelden

Yvonne Dudock en Nicole Franken maken al ruim vijftien jaar reportages voor o.a. Trouw, National Geographic Traveler, OneWorld, Lonely Planet, Columbus Travel en De Groene Amsterdammer. Ze focussen zich daarbij op persoonlijke vertellingen van mensen die uit beeld dreigen te raken.

Voor de – audiovisuele – avond begint om kan men vanaf 19.30 uur terecht. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot napraten en signeren de auteurs hun boek. Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.