Omdat kinderen al vroeg toch steeds vaker online zijn, wil de gemeente hen nu op de gevaren wijzen. Dat doet zij samen met de politie voor de jeugd van 8 tot 12 jaar via HackShield, een game waarmee die kan proberen cybercriminelen te verslaan.

Kinderen spelen nu eenmaal games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven, weet de gemeente.

Hacken

Vandaar dus het online spel HackShield in. Om kinderen weerbaar te maken op internet, zegt de gemeente. Door het spelen van het spel leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Onderwerpen zoals hacken, phishing en nep news komen voorbij. Maar ook betrouwbare links, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde.

Aanmelden HackShield

 Aanmelden voor HackShield kan via www.joinhackshield.com/gemeente/amstelveen. Kinderen kunnen zich dan registreren onder de gemeente Amstelveen. De drie kinderen met de hoogste score ontvangen een uitnodiging van burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Milanka voor de huldiging in juni dit jaar. De drie winnaars worden dan uitgeroepen tot de beste Junior Cyber Agents van Amstelveen.

Fotobijschrift: Kinderen spelen de online game Hackshield met twee échte agenten, onder wie de bekende jeugdagente Kim van der Weij. Zij geven uitleg over cybercriminaliteit en hoe je een Junior Cyber Agent kunt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.