Dinsdag 27 februari start de Filmcursus Politics ‘Politiek in Amerikaanse Cinema’ in Cinema Amstelveen. ‘Voor filmfans die altijd meer willen weten’, zegt de bioscoop.

Het is een tumultueuze tijd voor de Amerikaanse democratie. Maar de geschiedenis toont aan dat er altijd al reuring is geweest in hun politiek.

Arena

De Amerikaanse film is al sinds het sinds het begin nauw betrokken bij wat er zich allemaal afspeelt binnen de politieke arena. Vier avonden lang duiken bezoekers van de filmcursus in de wereld van de Amerikaanse politiek aan de hand van diverse fragmenten. Niet alleen de echte klassiekers passeren de revue, ook filmseries en documentaires waar men waarschijnlijk nooit van heeft gehoord, schetsen een beeld van deze intrigerende wereld. Men ziet spannende presidentsraces, het leven in het Witte Huis en diverse crises waarmee Amerikaanse presidenten te maken hebben gehad. Ook zal tijdens deze lezingen de verbeeltenis van grote politieke gebeurtenissen (van de moord op Kennedy en de Civil Rights Movement tot Wikileaks, terrorisme en recente bewegingen als MeToo en Black Lives Matter) in film geanalyseerd worden.

Cursusinformatie

Alle filmavonden worden op dinsdag gehouden om 19.30 uur (op 12 maart om 19.45 uur). Het programma ziet er als volgt uit: 27 februari ‘Dirty Politics’; 5 maart ‘Weg met de elite!”; 2 maart ‘Een vrouw in het Witte Huis?’;19 maart ‘Veranderen of terugdraaien?’. De cursus is ook per avond te boeken. Filmwetenschapper Rudi de Boer begeleidt de avonden.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data van de films en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.