De organisatie Mantelzorg en Meer organiseert een aantal keer per jaar de wandeling ‘Aandacht voor jezelf’. Die worden doorgaans tijdens kantooruren gehouden, dus wie dan werken moet heeft pech. De eerste wandeling wordt donderdag 14 maart van 13.15 tot 14.30 uur.

De wandelingen gaan door het Amsterdamse Bos. Op 14 maart verzamelt men bij Chez Favie aan de Duizendmeterweg 2 (Amstelveen).

 Aanmelden

Men kan zich aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of bellen met 020 1527250. Mantelzorgers hebben doorgaans een druk programma, vooral als zij werken en dus de wandelingen (en de meeste cursussen) missen. ‘Om er voor een ander te kunnen zijn, is het van belang dat je ook goed voor jezelf zorgt’, roept de organisatie hen toe. ‘Bij goede zelfzorg hoort in ieder geval voldoende lichaamsbeweging en ontspanningsmomenten.’

Inhoud

Bij ‘Aandacht voor jezelf’ wisselt de organisatie naar haar zeggen wandelen af met verschillende (bewustwordings) oefeningen zoals die met rustige fysieke door ontspannings-, ademhalings- en / of mindfulness oefeningen. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken, ervaringen uit te wisselen of gewoon gezellig met elkaar te praten. Aanmelden per keer is verplicht. De volgende wandelingen zijn op dinsdag 23 april, zondag 2 juni, dinsdag 23 juli en vrijdag 30 augustus, steeds in de ochtend. Men kan op dinsdag 15 oktober ook aan een middagwandeling deelnemen. Aanmelden kan ook via het formulier op de website. Daar staat ook informatie over gespreksgroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.