Ook raadslid Dave Offenbach van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft nieuwe schriftelijke vragen, naar aanleiding van de beantwoording door B en W van de vorige over de bodemvervuiling in het Amsterdamse Bos en de gevaren die daarin schuilen, vooral voor de sporters op de nabij gelegen sportvelden.

Er zijn volgens hem zorgwekkende bevindingen daarover gepresenteerd door de lokale tv-zender 1Amstelveen.

Communicatie

Offenbach benadrukt in de vervolgvragen de noodzaak van een gecoördineerde aanpak, gedetailleerde onderzoeken en transparante communie richting de inwoners van Amstelveen over de veiligheid in het Amsterdamse Bos. Hij roept op tot een leiderschapsrol van de gemeente Amstelveen in het coördineren

van deze kwestie, het uitoefenen van druk op de gemeente Amsterdam voor een uitgebreid onderzoek in samenwerking met het RIVM. Ook het versterken van de samenwerking met deskundigen en andere betrokken gemeenten zou naar zijn mening meer aandacht verdienen. Daarnaast vraagt hij om gedetailleerde locatiegegevens, actieplannen, en maatregelen om de risico’s van asbestverstuiving, zwem- en visconsumptie en producten uit het Voedselbos aanzienlijk te verminderen. Burgerbelangen Amstelveen benadrukt het belang van een urgente en gecoördineerde respons om de veiligheid en het welzijn van de Amstelveense gemeenschap te waarborgen.

1 REACTIE

  1. bbA stort zich in een zinloze actie, gaat jarenlang duren, door vele vragen, wie de eigenaar van bepaalde gedeeltes van het bos etc.
    Ze kunnen zich beter bezighouden met zaken waar ze wel iets mee kunnen doen, dit is veel te groot voor de bbA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.