De wethouder Floor Gordon, met o.a. duurzaamheid en energietransitie in haar portefeuille, beseft heel goed en zei dat dikwijls dat voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) verduurzamen vaak ingewikkeld is. Opnieuw regelt de gemeente dus een bijeenkomst voor hen op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in De Bolder aan Groenhof 140.

Er zijn rond de vijfhonderd VVE’s in de gemeente en maar een klein percentage daarvan is aan de slag met bijvoorbeeld energietransitie.

Vele jaren

Zelfs relatief kleine en zeer voordelige maatregelen kunnen bij die verenigingen  door de ingewikkelde besluitvorming jaren in beslag nemen, zegt de gemeente. Zij ondersteunt VvE’s bij het verduurzamen. Vandaar de gratis informatieavond, die speciaal is georganiseerd voor leden en besturen van VvE’s die benieuwd zijn naar de praktische stappen in het verduurzamingsproces. Dee meeting op 27 februari duurt tot 21.00 uur.

Programma

Tijdens de avond wordt er aandacht besteed aan de fundamenten van het verduurzamingstraject voor een VvE, zegt de gemeente. De nadruk ligt daarbij vooral op het complexe besluitvormingsproces waar iedere VvE mee te maken heeft. Daarnaast krijgen de deelnemers antwoord op vragen over waar te beginnen als VvE, waarop men moet letten, welke stappen het verduurzamingsproces kent, wat is haalbaar is en hoe men een meerderheid in de ALV krijgt. En over de financierings- en subsidiemogelijkheden. Aanmelden voor de avond kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.