Het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van de van oorsprong Oekraïense dirigent Oksana Kryuchkova, geeft het voorjaarsconcert op vrijdag 22 maart om 20.00 uur in herbouwde de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk.

De kerk is open om 19.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar à € 17,50 (incl. pauzeconsumptie) via www.oeralkozakkenkoor.nl en voor aanvang aan de kerk à € 20 (incl. pauzeconsumptie).

Slavische liturgie

Het gerenommeerde mannenkoor uit Den Haag zingt gezangen uit de Slavisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Oekraïne. Het Oeral Kozakkenkoor werd in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het in Nederland voortgezet waarmee het koor in Europa dus al bijna 100 jaar bestaat, waarvan bijna 50 jaar in Nederland.

Hoog niveau

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. In het dagelijks leven werken zij als politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, sales manager of automonteur.

Podium Witteman

Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd, waaronder een optreden bij het tv-programma Podium Witteman in 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.