Er komt een subsidiefonds om gelijke kansen van kinderen en jongeren te stimuleren. ‘Gelijke Kansen Amstelveense Jeugd’, heet het dan ook. Tot en met 2027 is een ton per jaar beschikbaar. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor het fonds.

Wethouder onderwijs en jeugd Frank Berkhout zegt er blij mee te zijn. “De afkomst, financiële situatie of het opleidingsniveau van je ouders mogen niet bepalen welke kansen je als kind of jongere krijgt in het leven. Als gemeente werken we al op meerdere manieren aan kansengelijkheid. Het mooie van dit fonds is nu dat de Amstelveense samenleving met haar eigen creativiteit en ideeën ook een bijdrage kan leveren aan dit belangrijke doel.”

Onduidelijk

Het is volkomen onduidelijk hoe het fonds, waar men van 1 maart af terecht kan, ‘gelijke kansen’ kan bieden. De gemeente heeft regels opgesteld, die kennelijk van die datum af digitaal worden gepubliceerd. Bekend is al dat het fonds gericht moet zijn op Amstelveense inwoners die – zoals het fonds zegt – minder kansen hebben. Het moet ook ‘zo min mogelijk’ gebruik maken van commerciële partijen en maximaal 24 maanden mag duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.