Aan het misdrijf van wild plassen voegt de fractie van Actief voor Amstelveen (AVA) in de gemeenteraad nu dat van ‘wild geparkeerde’ deelscooters toe.  AVA-raadslid Gonnie van Rietschoten heeft daar schriftelijke vragen over gesteld aan B en W, omdat de fractie ook in 2022 aan dat college vroeg orde op zaken te stellen, waarop het antwoord kwam het nut van deelscooters zou worden onderzocht en de gemeenteraad begin 2023 daarover zou worden geïnformeerd.  Maar een jaar later is dat kaatste nog steeds niet gebeurd.

Van Rietschoten, klagend over de fout geparkeerde deelscooters van Felyx en Check, wil nu wel eens weten hoe dat zit. Of het onderzoek wel plaatsvond en waarom de raad niets hoorde, terwijl het tegendeel was beloofd.

Containers

Wild op trottoirs geparkeerde scooters betekenen overlast voor inwoners, vindt de fractie, die onder meer verwijst naar de toestand bij Ouderkerkerlaan / Stationsstraat, het bedrijventerrein Legmeer en het winkelcentrum Groenhof. Gonnie van Rietschoten vindt dat daar eindelijk iets aan gedaan moet worden. Deelscooters belemmeren volgens haar de veilige doorgang voor voetgangers omdat ze op hoeken neergezet worden en de stoep volledig blokkeren. Ook is de bereikbaarheid van ondergrondse containers vaak een dilemma omdat de deelscooters de toegang daartoe vrijwel onmogelijk maken.

Wijzen naar elkaar

“Diverse malen hebben inwoners hierover al hun beklag gedaan zowel rechtstreeks bij de Gemeente Amstelveen en via de Fixi-app als bij de aanbieders van de deelscooters, maar iedereen wijst naar elkaar. Het levert niets op,” zegt Van Rietschoten. Over het onderzoek, waarover de gemeenteraad zou worden geïnformeerd: “Dat gebeurde niet. En de overlast bleef.” Zij wil nu weten of het onderzoek heeft plaatsgevonden en, zo ja, welke nieuwe inzichten dat heeft opgeleverd en waarom is dan de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd.

Van Rietschoten vraagt ook of het college wel op de hoogte is van de diversiteit van overlast die inwoners ervaren met betrekking tot het wild parkeren van deelscooters. En wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de handhaving op foutgeparkeerde deelscooters. Ook wil ze weten welke acties door gemeente en aanbieders worden genomen om de overlast van wild geparkeerde deelscooters tegen te gaan. ‘In dat verband wordt gevraagd inzicht geven in de contracten met deze aanbieders en de looptijd van die contracten,’ meldt de fractie.

3 REACTIES

  1. Het probleem dat AVA aan de orde stelt, is peanuts vergeleken met de fietsenchaos in het Stadshart.

    Door een gebrek aan handhaafbare regels en door de onwil van de wethouders Handhaving en Stadshart heerst hier een anarchie die niet alleen lelijk, storend en onprettig is maar op sommige plaatsen ook ronduit onveilig.

    Laat het gemeentebestuur dus beginnen met de grote zaken en pas daarna klein leed zoals die deelscooters aanpakken.

    https://photos.app.goo.gl/PccvrMgHUXf2PZfP8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.